FREDDY & JACQUES VANDENHEEDE - 1e en 1e Nat. Chateauroux 15.060 jonge

Onderwerp: 

Het stond in de sterren geschreven. Op Montoire hadden Freddy en Jacques Vandenheede de boel opgerold (1-2-3-4-6-7-8-9-10-11...). Gezien dit resultaat, het aantal duiven dat ze meehadden en de kwaliteit van de duiven en de melkers was er één hok torenhoog favoriet voor deze Châteauroux.

Freddy en Jacques zijn geen Rode Duivels, de broers kunnen wel met de druk van de favorietenrol omgaan, wat dat betreft zijn ze eerder Remco’s, kwelduivels voor de tegenstand. Wie met zoveel duiven speelt moet presteren! Wie zoveel nationale trofeeën in de kast heeft staan moet al met iets bijzonders uitpakken. Kwelduivels als ze zijn slagen ze daar echter vaak weer in. 
Het seizoen beginnen met een dubbele nationale overwinning, winnen met hun eerste getekenden, 1, 2, 3 of zelfs eerste 10 spelen, de eerste 100 lokaal, 5-maal een 2e nationaal in één seizoen en kettinguitslagen waarvan de tegenstand misselijk wordt... en nu voegen ze weer een nieuw kunstje toe aan hun rijtje. Op Châteauroux wonnen ze met B24-4141264 en B24-4141180 een dubbele nationale overwinning. Beide duiven werden afgeklokt om 14:49:18u en behaalden zo een snelheid van 1255,91 m/m en staan als 1 en 1 op de uitslag. Luc Vermeerbergen en Robby Wilms wonnen in ’15 ook de eerste 4 op Nat. Châteauroux, maar 1 en 1 op een nationale vlucht, wij hadden het nog niet meegemaakt.

De Vandenheedes speelden op deze Nat. Châteauroux 1-1-3-4-6-6-9-14-32-47-59-75-112-133-142-130-188... (117/270). Cijfers weer om van te duizelen. Ook het aantal jongen was om te duizelen met 270 stuks! Deze dominantie en deze cijfers roepen vaak weerstand op. Begrijpelijk, maar sportief moet je respect hebben voor deze prestatie. Winnen is nooit en voor niemand gemakkelijk, ook niet met 270 duiven. Dan nog moet je bijna 15.000 anderen kloppen.

Wij belden Freddy voor een kort interview.

De hokken van Freddy en Jacques Vandenheede in Zingem.DD: Freddy, proficiat, mooie prestatie weer. De cijfers spreken voor zich. Koningen van de regelmaat, bulldozers van de grote mand. Net daarom vonden wij het vreemd dat jullie op Argenton maar drie duiven meehadden. De ene week drie, de andere week 270, dat is wel een heel groot verschil. Wat is de reden hiervan?
Freddy: Die is heel simpel. Omdat wij zelf niet spelen met de jongen uit onze eerste ronde beginnen wij pas laat. Onze echte focus ligt ook bij de oude. We beginnen dus laat met opleren en die achterstand dragen we heel het seizoen mee. Om op Bourges super te zijn missen we bv. een extra voorbereidingsvlucht.
We gingen ze nu allemaal op Vierzon steken, maar het weer hield ons tegen. Dan hebben we ook voor Argenton en La Souterraine (Argenton) gepast. Nu waren de voorspellingen beter en hebben we dus heel de klad meegegeven en dit is voor ons goed uitgedraaid.
Onze jongen moeten ook niet veel Nationals vliegen van mij. Vroeger was ik ervan overtuigd dat het beter was als ze als jong ervaring hadden in de Nationals. We hadden dit jaar echter jaarduiven die geen nationale wedstrijd gevlogen hadden en toch schitterend presteerden, dus daarin ben ik bijgedraaid.
Je kan zoveel theorieën verkondigen als je wil, je kan zoveel duiven keuren als je wil, uiteindelijk is er maar één waarheid in de duivensport, de mand! Uitslagen liegen niet.

DD: Wat ook opviel was dat je getekenden niet echt voorop vlogen. Aan de hand waarvan teken je je duiven?
Freddy: Aan de hand van niets! (lacht) De eerste twee getekende waren de eerste 2 van de 3 die we meehadden op Argenton. Ik ben dit gewoon van het spelen voor asduiven en kampioenschappen, duiven die gepresteerd hebben blijf ik zetten. De rest dat was in volgorde van waarin ze me aangereikt werden. Waarop zou ik mij moeten baseren? Ze hebben amper iets gevlogen en ze worden ook niet gemotiveerd.

DD: Niet gemotiveerd? Worden de jongen dan niet op de schuifdeur gespeeld?
Freddy: Nee nee, die zitten allemaal gewoon samen. Ik snap eigenlijk zelf niet waar die prestaties vandaan komen, maar ze doen het. Ik haal de mosterd bij anderen, er zijn jonge duivenspelers die ook niet of amper aan motivatie doen die de pannen van het dak spelen, het kan dus.
Ik leer graag duiven op, dus er wordt zeker wel genoeg gereden voor het seizoen, maar nu ook geen dertig keer he. Tijdens het seizoen wordt er sowieso niet gereden, daar heb ik geen tijd voor, veel te veel werk.

DD: Hou dan minder duiven he!
Freddy: (lacht)     

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.